Algots fina hjälm

Nu går allt i en rasande fart, dagen innan julafton ställde sig Algot själv för första gången och sen dess har han övat flitigt på detta varje dag och gör det nu ofta, lättast är att ställa sig vid soffan verkar det som. Den har rätt höjd och om man säller sig där så är det inte så svårt att vända sig om för att ta vad som ligger på vardagsrumsbordet :)
Detta krypande och ställa sig upp har även resulterat i lite klättrande, vi har kvar kartonger sen jul eftersom Algot tycker dessa är spännande att leka med. Senaste dagarna har de fungerat som klätterredskap och idag krävde de sitt första blodspill. Algot häver sig upp på postens minsta kartong, har lite för hög fart och far över, pang! Ansiktet i golvet, blod från munnen som visade sig vara två sår där det håller på att titta upp tänder i överkäken. Under dagen efteråt har han dock inte verkat besvärad av det och det som syns är två blåmärken i tandköttet.
Tur att vi köpt en mjuk hjälm till honom som tar de värsta smällarna även om han blir rädd bara av att falla så känns det bra att det blir lite mjukt kring huvudet.


Juldagen

Dagen går i slappandes tecken, julklappskläder är påtagna, leksaker leks med  då pappret nu är bortplockat. Det var även dags att bjuda på ännu ett kort denna gång på Algot och nalle i sina fina stickade tröjor.

Julafton

Julafton började klockan 04.40 då Algot vaknade och var väldigt spänd på vilka klappar han fått. Tur för honom så hade tomten lämnat en julstrumpa med en paket som han fick öppna på morgonen, resterande klappar var till senare under dagen.

Väldigt glad började han mumsa på julklappspappret.

Senare under förmiddagen fick han lite hjälp av pappa att öppna resterande klappar.


Han har även hunnit testköra några av klapparna mellan allt pappersprassel som är väldigt spännande.


Nu återstår bara att konstatera att Algot har varit väldigt snäll under året och fått många fina klappar som han tackar så mycket för! Han hälsar att han ska leka med dem så snart pappret och alla kartonger är sönderlekta ;)

Åla

Som ni ser på filmen här nedan så har Algot nu blivit en riktig hejare på att åla. Alltså inget ligger säkert i golvnivå längre.


Utlovade filmsnuten

Lovade en liten film i förra inlägget, här kommer den nu.

Lugn vecka

Då var det dags för en liten uppdatering igen, morsan och farsan har varit smått magsjuka i veckan, e visst parasiten i dricksvattent som gör det... Men men nu kokar vi allt vatten och vi mår bra alla tre. Veckan har varit lugn och skön med många hemmadagar. Idag var vi dock iväg på öppna förskolan för att träffa lite folk. Var inte så många där men mysigt ändå. Ser verkligen hur Algot lyser upp när man är ute och träffar folk. Samma sak när vi får besök, han kan gå från världens tjurigaste till solstårle på en helv sekund om det kommer in besök genom dörren. Så välkomna för att hålla vår son på gott humör ;)

Tro inte att jag kommer göra ett inlägg utan bilder, det blir så tråkigt så ni får hålla till godo med två bilder;

Det gäller att omge sig med saker man tycker om. Alternativt kan jag skriva det är inte lika lätt att städa upp efter Algot längre, han sprider ut sig mer och mer.

Tur att pappa har en stor vinterjacka när mamma vill ta med Algot ner på affären utan att behöva dra på honom hela vinterutstyrsel trots att termometern visade -16 hade han bara bärsele och mössa :)

Förhoppningsvis kommer det även komma upp en liten filmsnutt här på bloggen om ett tag, youtube ska ladda klart den först. Vår lille buse ålar nu framåt ganska bra och babblar i massor nu och då. Underbara solstråle!

Just det ska inte glömma! Imorgon ska vi på något som Algot längtat efter redan som liten knodd i mammas mage, får se om han tycker det är lika kul som han trodde för ett år sen. Vad det är? Det uppdaterar vi om någon annan gång, kanske imorgon redan :) om ni inte kommer ihåg så klart ;)

RSS 2.0