Första advent

Då var det första advent, har inte tänt ljuset ännu eftersom vi väntar till K kommer hem från jobbet. Kom på för en stund sen att just nu är det nästan precis ett år sen vi flyttade ihop och om jag inte missminner mig är det även ungefär ett år sen jag kände knodden sparka för första gången. Otroligt vad annorlunda det kan vara från år till år! Lillskrutten ligger just och tar en eftermiddagslur, K jobbar och jag har just gjort en risgrynspudding, kändes lite jul över det på något vis.

Dagen har mestadels bestått av en långpromenad i vår kyliga vintervärld


Men  Algot har även hunnit med att mysa lite med mamma också :) Han gillar inte alls att leka själv längre, det är mycket skojigare att vara med mamma och pappa överallt och se vad dom gör. Är ofta lite frustrerad över att han inte kan ta mig dit han vill, försöker och försöker men kommer ingenvart...

Kyla - Värme

Nu är det kallt ute, termometern visar -12,6. Alltså precis lagom mys-kyla för att gå långa promenader i varma härliga kläder, samt lagom kallt för att få ytterligare en anledning att bjuda in Algots kompisar från föräldragruppen och deras föräldrar på lite glöggfika och pepparkakor. Blev en supermysig eftermiddag med mycket surr mellan föräldrar, lite gnäll från barnen och till detta god fika :)

Svårt att få en skarp bild på 5 barn som alla är runt 7månader, inte lätt att vara still när det finns så mycket spännande att upptäcka här i världen.


Påhitt

Hej svejs kära vänner. Tänkte passa på att lägga ut en film nu när jag lyckats låna pappas dator. Se och njut! ///Algot

Hoppas på att vinna :)

Jag tävlar om ett paket från Mam/ Bambino hos Mamma Malin.
Där man kan vinna nappar, napphållare och en Drink All Around Cup.
Tävlingen pågår till den 7 december klockan 21.00.

Baka pepparkakor

Då var de första pepparkakorna bakade och vår egen lilla tomte fick självklart vara med i köket.


Den bästa pappan

Jag har den bästa pappa jag någonsin hade kunnat önska mig och därför får han idag på farsdag en fin kopp av mig...

Ska försöka leja mamma att göra lite god fika så han får andvändning för den idag :)

Ha det skönt i vintervädret!


En skön vecka

Nu var det bra länge sen vi uppdaterade bloggen, eller ok det var faktiskt bara en veckan sen. Men vad har hänt sen senast? Jo Annelie har börjat jobba och Algot får då alltså vara hemma med Kristian, men vi börjar lite lugnt och jobbar 50%. Det har kommit snö och är så vitt och fint ute. Det är alltså full fart precis som på Algot i hoppgungan...




Annars i veckan har vi...
...Lekt med kusin Amanda...
...Upptäckt hur spännande plåtar och bakformar är (mamma hjälpte mig faktiskt att öppna luckan)...
...Åkt på mysiga promenader i snövädret, fårskinnsfällen är jätteskön farmor! :)...
...Tittat ut vad jag vill ha i julklapp från barnenshusreklamen...
..och träffat tant Sofie :) Samt andra kompisar till mamma och pappa då de hade knytis/spelkväll här hemma.

Det har helt enkelt varit en skön vecka och Algot njuter av livet i fulla drag, övar som bäst på att ta sig framåt. Kan inte krypa eller åla effektivt ännu men viljan lyser så starkt att det känns som att det inte är långt borta nu. Glad är han som alltid, så skön kille :)

God morgon!

Här är vi uppe runt klockan 6-7 oavsett om det är vardag eller helg, är det någon skillnad på dagarna egentligen? Tror inte det när man inte jobbar då det kan se lite annorlunda ut.

Just nu lyssnar vi på ring så spelar vi i väntan på melodikrysset då vi även väcker Kristian. Mysig morgon helt enkelt så då kanske det kan vara skillnaden på vardag och helg. :)


Lillhjärtat har nu skrämt morsan sin för första gången

Algots förkyldning vill inte riktigt släppa, hostar fortfarande lite slemmigt då och då, särskilt på kvällar/nätter när han har lagt sig. Ikväll när han sovit ungefär en timme skrämde han dock sin stackars morsa, gnydde lite lätt inne i sin säng och jag tänkte "nej, du ska inte vakna nu". Går in för att sätta i nappen, då låter det som att han inte får luft, som tur är så får han hostat så att det lossnar när jag sätter honom upp i sängen. Men tycker ändå verkligen inte om den här förkyldningen nu! Han verkar dock oberörd av detta, blev inte ens störd av att jag plockade upp honom i famnen en stund för att se så att allt var lugnt igen, utan somnar bara om så fort jag lagt ner honom. Nope han kommer inte att få sova utan att jag är in i sovrummet flera gånger ikväll, så är det bara även om det stör honom så kommer det vara så! Är ju rädd om min lilla älskling ju, ska inte säga att inget får hända honom för han får slå sig och han får upptäcka så länge det går bra i slutändan så som idag.


Detta var säkert bara första gången av många som han kommer skrämma sin föräldrar. Tänk bara vad man kan hitta på när man börjar röra på sig lite mer i rummet, krypa, stå, gå, klättra, öppna skåp/lådor och allt annat spännande som finns att upptäcka i denna värld! Men vi är förberedda, här finns plåster och bandage (alltid i klanskallarnas hem ;)), och två trygga famnar att tröstas i som kommer ta hand om honom i alla lägen. Vårat älskade lillhjärta!


RSS 2.0