Myspys


Nu börjar det verkligen bli höst ute, träden skiftar i färg och kylan nyper i kinderna. Jag och Algot är ändå ute och promenerar, passar på att njuta av den friska luften och den härliga solen vi sett alla dagar denna vecka. Aldrig sover man väl så bra som nerbäddad i en mysig vagn ute i friska luften! Försöker hålla oss till promenadområden som ligger en bit från större vägar vilket faktiskt är lättare än man tror även om vi bor i stan, börjar dock bli lite tjatigt att gå på samma ställen men samtidigt skönt eftersom det är lätt att planera då. Är något kallt ute för att Algot ska kunna äta på promenaden, om vi inte tagit med ersättning såklart.

Vad gör skrutten nu då? Jo han sover, helt slut efter en lång dag med först babymassage och sedan öppna förskolan. E supermysigt att vara på ÖF och träffa andra mammor (har ännu inte sett till någon pappa) och bebisar, även Algot verkar gilla det och avfyrar många leenden och tittar sig nyfiket omkring.

Avslutar med en bild på Algots mat som han nu slukar och gapar efter mer :) Älsklingen får såklart mat i hjärtform <3

Höstdag på Jamtli

Idag var det gratis att gå in på Jamtli och massor att titta på eftersom jämtlands län fyller 200år! Detta var jag och Algot såklart tvugna att vara med och fira genom att besöka Jamtli ;) Algot fick tillochmed en ballong.
Nyfiken i en vagn låg han och spanade på mage när vi gick genom stan och även en bra bit inne på Jamtli, ser för skoj ut när vi kommer med vagnen, bara ett huvud med två små öron som sticker upp och kikar nyfiket omkring sig :)


En superskön dag i soligt och smått kylslaget väder! Hösten är här, det känns i luften. Nu efter lite morot och palsternackspuré, ersättning och amning är Algots dag slut och han ligger och sover så gott i sin säng. Laddar för en morgondag med nya äventyr, ska ju vara fint väder så blir att vara ute :)

God morgon!

Här startar vi dagen med lite gröt! Var inte supergott och är inget skoj att äta eftersom jag inte får hålla skeden själv, men det gör det samma eftersom jag vet var det finns gott käk!

Ha en trevlig helg alla glada, idag ska jag mysa ordentligt med farsan då jag hört att han ska åka bort några dagar... Kommer sakna honom men bli desto gladare när han kommer hem igen :)


Gadd

Igår kände morsan någon nytt skummt i Algots mun när han hade fått tag på hennes finger för att tugga på... Det var något vasst i underkäken, första tanden börjar titta fram! Har senaste tiden tolkat hans försök att stoppa allt i munnen och suga på det som att han velat ha mer mat och har haft en tillväxtperiod, men så var nog inte fallet utan det var en liten vit en som ville genom tandköttet :)

I övrig har han även upptäckt skillnaden på främligar och mamma & pappa, är mer reserverad när andra kommer och säger hej och har även börjat gråta i en famn för att sen bli tvärtyst när mamma tog honom igen. Älsklinggrabben börjar bli stor juh! Han blir även lite rädd när vi försvinner ur rummet ibland, ikväll kunde han inte somna själv för första gången på sina 4,5 levnadsmånader, men kopplade av när morsan sjung för honom :) Sånt värmer mammahjärtat på något sätt, falsksången till trots är det den han vill höra för att känna sig trygg och slappna av. Appråpå sånger har jag hittat en supermysig sångbok "mosters trudelutter", inga sånger jag känner igen men väldigt fina :)

Imorgon är det dags för babymassage igen, inte Algots favoritsyssla under veckan men det efteråt blir mysigt/skoj först en långpromenad för att sova och sen en stund på öppnaförskolan och då träffa andra barn :) Det e grejer det, så länge mamma eller pappa är nära ;)

Fynd

Har ikväll fyndat lite på Tradera, har aldrig förut lyckats vinna någon auktion men ikväll hade jag tid att bevaka till sista minuten och höja budet till vinnande :)
Blev lite kläder till Algot.

Väntar fortfarande på att en auktion jag bjudit på ska ta slut, hoppas på att det blir ytterligare ett par byxor. E så mysigt med hängslebyxor men hittar inte så många i affärerna så letar på andra ställen ;) Å spelar ju ingen roll att det är begagnat, kör jag det i tvättmaskinen är det ju rent ju :)

Vardag

Då var vardagen tillbaka, även om det inte är så stor skillnad på vardag och helg när man är föräldraledig, varje dag är den andra lik. Särskilt de helger när farsan jobbar.

Idag har vi endel att göra jag och Algot. Först på dagens schema står en promenad med Sophie och Charlie. Efter detta hem för lunch och sedan en sväng in till staden för att lämna tillbaka lite låneböcker och kanske ladda med några nya vem vet, letar efter rim/ramsor/sånger som är skoj att göra tillsammans med Algot. Så är det någon läsare som har en ramsa eller liknande på lager som helst innebär rörelser med armar/ben så skriv den gärna i kommentar :). Efter detta ska vi hämta farsan från jobbet en stund för att titta på en lägenhet, har börjat leta efter ett byte av lägenhet i och kring Östersund eftersom vi vill ha lite större (läs 3a). Om det blir något med ett byte av denna får vi se, men skadar inte att titta iaf :)

På att göra listan som kanske inte blir idag finns även planera dop samt pyssla i fotoalbum. Träna finns som alltid i bakhuvudet men borde få en större plats längre fram så att det verkligen blir av, men men promenerar på iaf. Fick inspiration när jag läste i ett forum, de skulle gå sträckan från treriksröset i norr till vad nu sydligaste delen av Sverige heter (tappat vad just nu). Skulle ju vara lite skoj att se hur lång tid det kan ta för mig och Algot att flytta oss den sträckan, hinner jag innan det är dags för K att vara föräldraledig tro? Nä, det låter som lite kort tid och alldeles för lång sträcka... Men det är bara att sätta den ena foten framför den andra och se hur långt jag hinner :)

Nä nu ska vi se om lillskrutten vill vakna så att vi kommer ut på dagens trevliga promenad :)

Helg

Nu var det helg igen men ändå är Algot och morsan hemma själva eftersom farsan jobbar sin helg denna helg. Dagen till ära fick morsan sovmorgon, Algot vaknade inte innan strax innan 8! Superälsklinggrabben som dessutom bara äter en gång per natt kring midnatt, måste kanske hålla med hon som har öppna förskolan att jag borde skämmas för att jag har det så lätt och bra :)
Efter en skön morgon med lite smakis gröt (vilket inte är en höjdare) tog vi en liten promenix på 12,5km. Morsan satte ena foten framför den andra medan Algot sov så gott, sover som bäst när det är regn i luften. när vi kom hem tog vi oss lite lunch innan dagens eftermiddagslur så morsan fick dammsuga.
På eftermiddagen/kvällen sen var det dags för ännu en liten smakis, palsternacka som är det som går hem bäst här ännu. Kommer att fortsätta med det några dagar till innan morsan gjort fler smakisar med andra smaker, han kraxar fortfarande lite eftersom han inte alltid vet hur han ska svälja när det inte är lättflytande, men tar det lugnt med små portioner så han får känna på och öva. Känns som att allt går så fruktansvärt fort ändå, var det inte igår detta kort togs?



Ha en fortsatt skön helg! Här ska börja knåpas på ett fotoalbum som ska bli av Algots första år.

BVC-besök


Nu var det ett tag sen jag uppdaterade här känner jag. Var på 4månaderskontroll hos BVC idag och fick då veta att skrutten är 71cm lång och väger 8300gram, stooora killen! Har ju snart fördubblat sin födelsevikt bara ca400gram kvar till det. Utvecklingen går framåt och han imponerade på bvc-sköterskan med att han kunnat vända sig från rygg till mage de senaste tre veckorna, han hjälper även till att dra sig upp om man håller honom i händerna. Hon kommenterade "han kryper kanske snart" vilket ger reaktionen håll-för-öronen-och-säg "lalalalala" hos morsan hans ;) Men samtidigt hade det varit skönt eftersom han blir så arg och frustrerad som det är i dagsläget när han vill ha saker som ligger precis bortanför var han kan nå och är man då "snäll" å flyttar dem till honom duger de inte längre och han är fortfarande arg. Temprament och en vilja som heter duga, det är nog det tillsammans med en otrolig nyfikenhet som driver honom. Syns så väl på honom att han just nu övar inför kryp, börjar dra upp knäna mot krypställning men orkar inte riktigt.

Vad som händer och fötter med oss annars? Inte mycket faktiskt, vardagen lunkar på farsan jobbar, Algot upptäcker nya saker och morsan hon promenerar i massor men tar det just nu liiite lugnare eftersom hon är snuvig igen... Igår var vi på babysim för andra gången och Algot drack en hel del vatten genom kallsupar, han har inte kommit på att han måste hålla upp huvudet när han ligger på mage i vattnet. Imorgon är det dags för massage igen, får se om jag får massera honom då, gick ju inget vidare förra gången men nu har vi fått övat hemma och han tycker faktiskt det är skoj. Inte så att han slappnar av utan han går mer upp i varv för att det händer något men framsteg att han tycker om det iaf.

Dyna

Nu är Algots fina matstol komplett efter morsan sytt en dyna till den. Väldigt fiffig sak med en kudde fram som stöd för magen eftersom Algot inte hittat balansen utan behöver stöd från alla håll när han sitter.
Eftersom skrutten sover så får vi bjuda på en bild på tom stol ;)

 

Ha en fin dag!


Nya äventyr

Klockan är inte mer än halv 8, Algot ligger och sover igen efter första lekstunden där han även fick prova på något nytt. Stora killen satt i sin matstol.

Det var mycket kul att sitta där och upptäcka sina leksaker när morsan åt frukost, Algot hade säkert också velat ha lite frukost men det fick vänta en stund till morsan ätit upp och han lekt en stund vilket också blev bra. Har ju inte börjat direkt nå med smakisar ännu utan ammar fortfarande helt med lite ersättning. Men nu när han är 4månader är det kanske dags att börja introducera lite mat, beroende på hans eget intresse men nyfiken som han e på det mesta så vill han säkert smaka på lite potatis, palsternacka, morot eller något annat gott :)

Ha en bra dag!


Då var ju frågan...

VEM är jag lik, mamma eller pappa?
mamma
pappa
Bloggens stjärna

Hålligång

Gobitarna, klär väldigt bra i randigt båda två! :D

Idag har vi hållit igång hela dagen lång :) Algot började dagen med ett träningspass i hoppgungan han fått av kusinen, mycket uppskattad då det är skoj att hoppa :)

Efter detta tog mamma och Algot en promenad så att Algot fick sova en timme innan det var dags att ta på sig badbyxorna och gå på babysim! Äntligen, vi missade ju förra gången eftersom vi var förkylda men nu är vi bra och fick njuta av ett dopp. Algot tyckte det var spännande att vara på badhuset och njöt av att vara i vattnet, efter 20minuter hade han dock fått nog och var trött (lektionen är 30minuter). Och det efterkommande duchen var inte alls rolig! Han skrek och skrek och skrek, ville inte alls vara med om att ducha men lugnade sig när han fick ligga inlindad i handdukar medans mamma klädde på sig. Sen somnade han väääldigt gott i vagnen, sov hela långpromenaden som morsan gick i gott sällskap av Sophie och Charlie. Efter promenaden tyckte dock morsan att det var dags för Algot att äta så väckte honom så att han även hann med ett snack med Charlie utanför Kvantum. Nu sover lillkillen i sin säng sen en timme tillbaka, är tröttsamt att vara och bada :)

 

 


Inte så lugn dag :)

Om gårdagen var en lugn dag med mycket mys är denna dag nästan tvärtom, morsan har samlat massor med energi så under förmiddagen gick hon och Algot in till stanen sväng. När de kom hem åts lunch och sen lagom till att Algot ville sova igen tyckte morsan att det var dags för ännu en promenad vilket resulterade i en tur runt Lillsjön, in till stan och hem.Distansmätaren stannade på 1mil på förmiddagen och 1,5mil på eftermiddagen, jag har alltså gått 2,5mil med barnvagn idag. :) Algot njuter också av att promenera, han sov nästan hela 1,5milspromenaden, somnade hemma på parkeringen och vaknade inte innan jag passerade stora kyrkan...

Nä nu e det dags att fundera ut vad det ska bli för middag efter detta, några förslag?

Mysstund

Idag sitter vi och väntar på att det ska komma lite kompisar från föräldragruppen på besök och snacka lite skit. :) Just nu har vi det väääldigt mysigt eftersom Algot somnade i bärselen, som jag har saknat dessa mysstunder som vi hade varje dag när han var mindre ca 1-2månader. Njuter i fulla drag och Algot verkar inte vantrivas han heller eftersom han somnade här och sover fortfarande när jag ätit lunch och flyttat mig hit :) Älskade unge! Till o med när han är smågnällig älskar jag honom och skulle göra allt för honom!

Morsan

Nu har morsan varit i farten igen! Att hon aldrig kan ta det lugnt och sitta still mer än någon timme per dag...

Idag blev det bullar (några pistagefyllning, några äppelfyllning), syltkakor och lite misslyckade chokladsnittar som säkert är ätliga, men morsan blev inte nöjd med dem eftersom de inte blev precis som hon tänkt sig. Höga krav? Japp det klart annars e det ju dömt till att misslyckas om man inte strävar högt. Men det är bara bra med mycket kakor eftersom morsan bjudit in föräldragruppen på fika imorgon, tycker att det snackas alldeles för lite skit så nu får vi massor med tid för det :).

I övrigt har vi idag varit på babymassage men Algot ville inte alls vara med och ligga på madrassen och bli masserad, det var mycket skönare att vara i mammas famn och få lite mat. Sen var det mycket spännande att titta på alla andra, då har han inte tid med att ligga på golvet. Men lite av gnället kommer av lite förkyldning tror morsan eftersom Algot snorar lite men inte så mycket att det stör när han ska äta eller sova som tur är.

Oj, en hel timme innan farsan kommer hem och Algot sover redan, undrar vad jag ska hitta på då... Kanske ska ta och plocka undan lite saker så att det ser någorlunda ut imorgon, det lät som en bra plan. Tro nu inte att det är köket som ska städas undan i för det e redan klart, det görs samtidigt som jag bakar för att jag inte ska få spunk på hur stökigt det är och att jag inte kan vara någonstans eftersom det är saker överallt! :)


Morsans uppdatering

Nu var det dags även för morsan att skriva lite, förra gången jag försökte så satte sig Algot ivägen och sa att han hade något väldigt viktigt att skriva, vet inte riktigt vad det var men ni läsare kan säkert tolka det :)

Här har vi haft en mysvecka eftersom mormor varit här, Algot har njutit i fulla drag av all uppmärksamhet och även av alla kläder och någon liten leksak som det bortskämda barnbarn han är! ;) Men så ska det vara när man är första barnbarnet har jag hört ;) hihi. Morsan hon har också mys, hela veckan har vi bara tagit det lugt, gått promenader, fikat på stan och gjort det vi känt för.

Veckan har nu kommit till sitt slut och morsan sitter med en förkyldning som gjorde att vi missade babysimmet i tisdags, som vi hade längtat! Men men det är bättre att hålla sig hemma en gång förkyld än att bli borta längre för att man blir mer sjuk. Å att vi stannade hemma innebär att vi imorgon kan gå på babymassage, men träningen på fredag tror jag inte det blir så mycket med. Det blir långa härliga promenader i det fina höstiga vädret istället! Satsar på mycket frisk luft för att vår lilla guldklimp ska klara sig från täppt näsa och övriga förkyldningssymtom... Någon gång ska första ordentliga förkyldningen vara, men det kan väl dröja tills han inte ammas fullt och är beroende av att näsan fungerar att andas genom...

Vad mer kan jag uppdatera? Hmm... Det händer och fötter faktiskt inte så mycket mer i våra liv just nu, farsan jobbar och morsan hon är hemma med Algot och letar efter ett jobb med start 8 november eftersom farsan då ska ta över och vara hemma med Algot :) Något alla tre ser fram mot, iaf om morsan kan ta och hitta ett jobb, annars blir det inte lika skoj.

Algot fortsätter att träna på att vända sig och gör detta så fort han läggs ner på golvet, nu kan han även snurra vidare till rygg igen om han vill men oftast ligger han och blir riktigt arg eftersom han vill framåt och utforska världen, nyfiken krabat! :)

höstpromenad med morsan


meddelande från Algot

bfv      cbn       ssa<                                      gtym uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuf fccf bv h bv                 

Ett litet meddelande från Algot, morsan skriver mer sen :)

RSS 2.0