Myspys

Idag har vi haft en lugn å skön dag, morsan å Algot alltså farsan jobbade som vanligt. Har regnat nästan hela dagen så förmiddagen låg vi bara inne och glodde på tv. Under eftermiddagen var vi tvugna att gå ut eftersom Algot hade ett bvc besök bokat. Där fick vi veta att han är 63cm lång och väger 6kg så han växer som han ska. Att han går upp märks även på morsan som ligger 5kg under inskrivningsvikten som var i början av graviditeten. Men efter sommaren ska hon börja träna igen så då löser det sig :) Just nu  blir det bara promenader till motion 12,5km idag. Idag var det lång social promenad och ej träning, mötte Susanna och hennes Leo som är en dag yngre än Algot och gick till massa mammaprat :)
Nu ska morsan och farsan käka lite middag, Algot sover gott på mammas mage :)

Sommar & sol


Idag har det varit strålande väder ute och detta passar vi så klart på att ta tillvara :)

Dagen började med en kort sväng in till staden, eftersom Kristian idag jobbade på campingen så hade han ledigt över lunch så då var vi hemma igen för att hinna se honom. E och jobbar nu igen hela kvällen låååång.

Men som sagt är det finväder idag vilket är som upplagt för promenix så  efter att ha hälsat på cafétant på farsans jobb begav vi oss ut på en långpromenad, cykeldatorn stannade på 11km när vi varit ute i 2,5h med en matpaus. Börjar bli lite rutinerade på att mata/äta när vi inte är hemma vilket är bra inför nästa vecka när vi ska besöka släkt och vänner i Varberg. Passar på att lägga ut en bild på det nya vrålåket som har alla tillbehör vi kan behöva så som cykeldator, parasoll, insektsnät och regnskydd. Med dessa tillbehör kan vi vara ute i alla väder precis som vi vill och även veta hur långt vi går vilket mest e för att stilla morsans träningshjärna som vill veta såna saker :)

Imorgon verkar det som att det inte ska vara lika fint väder men ute kommer vi vara ändå. Får se om vi kanske får sällskap av Sophie och Charlie, de är lika tokiga som oss och är ute även när det regnar :) Men nu är vi i säkert förvar inomhus när det blåser upp och kommer en åskskur, för åska är vi inte så förtjusta i.

Sommar fin kille, charmig och ler som vanligt!

Midsommar

Denna midsommar bjöd på Svenskt sommarväder när det är som "bäst" det regnade alltså och var grått å trist mest hela dagen. Vi lyckades dock se solen några gånger under midsommarafton :)
Hela lilla familjen har bara varit hemma och tagit det lugnt, inte ens grillat eftersom vädret var som det var, men jordgubbar har vi då ätit. Samt en supergod jorgubbspaj som Kristian gjorde och som åts hos kompisar, trevligt, trevligt!

Nu går dagarna fort, snart är det dags för morsan och Algot att packa in sig i bilen och styra kosan söderut för minisemester på bästkusten! Ska bli så mysigt, och inte att förglömma ett depåstopp i Stockholm hos Karro där morsan ser fram mot laxcheescake och luftade ostbågar doppade i smält choklad! Mumsigt!

Sol och värme

Dagen har idag spenderats i det fina vädret med fina Sophie och Charlie. Vi började dagen med att mötas vid Barnenshus eftersom Algot skulle få ett nytt vrålåk, en brio happy classic (bilder kommer senare). Å eftersom han då inte kunde åka sitt gamla åk dit blev det att premiärtesta Manduca till annat än morsans nöje. Efter en kort bussresa somnade han gott med solhatten säkert på huvudet när morsan promenerade.

Efter vagnen var köpt testades  även den genom en promenad in till staden och runt i lite affärer. Den fungerar bra att sova i när det kommer till att bara promenera men att gå i affärer var inte Algots grej riktigt. Till skillnad mot Charlie som idag protesterade mot promenaden men somnade gott i affärer, de är för härliga de små liven!
Får passa på att tacka Sophie för glassen också, nästa gång köper jag :) För som vi vet så är mjukglass (eller annan sort om man föredrar det) ett måste när det är fint väder och man går på stan.
Nu ligger lillskrutten i sängen och sover sen några timmar tillbaka, jag (Annelie) sitter här och skriver och är ganska trött, pappa Kristian håller på att göra vagnen ännu tuffare än vad den redan är. Men snart är det nog sova som gäller inte bara för Algot utan även mig, gick hemifrån 11 och var hemma igen runt 18, blir slö av så mycket sol och frisk luft jhu! Men skönt att det äntligen är lite värme.

Flytt

Nu har vi flyttat familjen Larsson Johansson äventyr tillbaka till en blogg då det kostar pengar att ha en hemsida och det är vi lite för snåla för. Det är mest farsan som kommer sakna att man kan designa en hemsida mer än vad det går att göra på en blogg. Bloggen fyller ju ändå sin funktion, den låter familj, vänner och bekanta på håll få reda på vad som händer och fötter här hos oss och främst då vad som händer med Algot och i hans liv. Appråpå händer och fötter hittade Algot något väldigt spännande igår; sin egen fot! Han var under en stund väldigt fokuserat och koncentrerad och kunde till slut för en sekund koppla samman dessa två, det var kanske ren slump eller tur eller något annat men efter detta var foten inte alls lika spännande längre...

Idag har dagen spenderats till stor del i vagnen, morsan drog runt på Algot i 3timmar tillsammans med Sophie som drog runt på sin söta Charlie. Dock finns det planer på att byta ut vrålåket mot ett nytt eftersom det är många småsaker som morsan inte är nöjd med på det nuvarande. Så det blir att ta med farsan till barnenshus imorgon innan han börjar jobba :) Får se om och vad det blir, oavsett vilket kommer nog Algot att vara nöjd så länge han får vara ute och det rullar :) Men om han inte skulle vilja vara i vagnen så finns det nu en Manduca i familjen, väldigt fin sådan som morsan ville ha för att kunna göra nyttiga saker så som att laga mat till sig själv.


RSS 2.0