Träffat moster

Tänkte dela med oss av något kort från gårdagen då vi träffade moster med sällskap inne i stan. De är här uppe eftersom mosters fästman Jerry har släkt här uppe, och så passade de på att träffa oss också, mycket trevligt!

Hoppas att det finns lite tid att träffa dem när vi är i Varberg. Annars hände det inte mycket under gårdagen, Algot sov mest när han inte låg i gymmet eller satt och tittade på tv :) Hädige manny är ett uppskattat program.

Idag på morgonen hände det dock något stort (i alla fall ur mina morsanögon sett) Algot lyckades för första gången slå till solen som hänger i gymmet rätt så den spelade sin melodi! Inte illa, men vet inte om han kommer ihåg hur han ska göra nu när han återigen gymmar lite, kommer bli en vältränad liten grabb så som armar och ben fäktar runt redan nu.


Sommar i Östersund

Jahapp sommar i Östersund innebär även att det är Yran och då stråket. Detta var vi självklart tvugna att besöka en dag och hungrig vart man av att gå runt där och titta på folk så det bidde lunch på en av de tillfälliga resturangerna. Mycket gott i det soliga vädret!


Förflyttningar

Man behöver inte kunna krypa för att ta sig runt här i världen inte...



Vänster bild är så jag la ner honom i gymmet, 20 minuter senare ligger han som nästa bild  visar... Han har alltså flyttat sig runt :) Det senaste på skötbordet kan nästan läggas under att flytta sig det också eftersom detta innebär att han sätter fötterna i underlaget och lyfter på rumpan precis när man lagt under blöjan och ska knäppa ihop den... Detta resulterar i att de alltsom oftast hamnar snett och konstigt och man får lägga om många gånger för att det inte ska läcka sen...
Nu kan det låta som att jag klagar men absolut inte, han är en glad och sprallig kille med massor av energi bara vilket är skoj! :)

Nu låter det som att det är dags för energi påfyllning.

Lata dagar

Idag har det varit en skitdag i alla fall för Algot ;) Först bjöd han pappa på en present i blöjan för att sedan under långprommenad bjuda mamma på en present. Så tre uppsättningar kläder är förbrukade för hans del under dagen, och vi som inte bokat nästa tvättid illa, illa...  Under dagens sena (vi kom inte iväg innan 13) långpromenad började det regna på slutet när vi var påväg hem så då har vi bara slöat å glott på tv :) Det var länge sen vi hade en sån dag! Är ute i farten ganska mycket så skönt att bara vara någon gång ibland.

Algot  ligger på soffan och kollar tv :)


Äventyren fortsätter!


Även om morsan och Algot nu kommit hem så fortsätter äventyren! Idag hade farsan dagen ledig efter att ha jobbat helg så då passade vi på att mysa. Gick en planlös promenad som slutade i stan med en fika och sen en promenix till multi innan vi gick hem igen. Det var visst lite sommarvärme även här uppe fick vi erfara även om morsan tyckte det var lite kylslaget när hon klev ut genom ytterdörren.
Bra att gå promenader för att prata och lite smått kanske eventuellt planera vad vi tänker hitta på i framtiden men även närmsta tiden. Var ska man hitta jobb? Var ska man bo? Vem ska leta jobb? Vad vill vi jobba med/göra? Är vi för långt från familjerna? Osv osv. Kom inte fram till något, men vi vet att det är flera som svarar ja på den sista frågan, men då är frågan om vi svarar ja på den. Morsan börjar kanske luta lite åt det hållet efter att ha besökt familjen i 2 veckor, de är saknade vilket hon upptäckte när hon träffade dem. Men samtidigt är det ett fint ställe att bo på Östersund, men det kanske finns fler fina platser Sverige?

Tillbaka

Nu är Algot och morsan äntligen hemma igen! Dock har inte farsan kommit hem från jobbet riktigt ännu men det är ändå skönt att vara hemma :)

Blev en varm och svettig bilresa både igår och idag, dock var dagen lite bättre då vi hela tiden jagade lite moln som ibland gav lite svalka och faktiskt gjorde så det regnade i Bräcke :) Skööönt även om det är småjobbigt att köra i regn.

Ikväll är det bara mys som gäller och hela morgondagen också!

Lunch, glass, fika, tårta

Nu börjar denna dag faktiskt snart gå mot sitt slut. Men innan den är helt slut ska gammelmormor, gammelmorfar samt moster komma förbi och äta lite tårta :)
Algot och morsan har haft det lugnt idag, blev bjuden på lunch och glass av morfar, sååå gott med glass i våffla. Glassen avnjöts i skuggan som blir av träden i socitetsparken där även Algot fick vara upp ett tag och var väldigt fachinerad av hur löven flyttade sig i vinden. Efter detta ville han inte alls ligga i vagnen längre utan kinkade tills han blev buren så morsan fick bära honom på stan. Tur att mormor har körkort för vagn så hon kunde navigera den till fiket där hon bjöd på fika innan vi gick hem. Nu sover han äntligen lite längre men vaknar säkert lagom till morsan ska äta tårta och dricka kaffe... Han vill ju så klart vara med han också!



Imorgon blir det en dag i bilen för morsan och Algot, först ska den rattas mot farmor o farfar för att sova där en natt innan vi rattar vidare hem till pappa i Östersund. Vad vi har saknat pappa! Men samtidigt har vi haft det väldigt skönt här på västkusten och längtar till vi ska ner igen men då dra med oss pappa :)

Lite sent

Igår blev det ännu en lite senare kväll. Var ner på ströget med Sophie o hennes familj, mycket trevligt att bara strosa i affärer och fika på Migon :)

Under dagen hade vi inte gjort mer än tagit det lugnt eftersom det varit varannandagsväder och alltså regnade igår. Men klarnade upp på eftermiddagen så vi fick en svettig promenix.

Idag väntar lunch med morfar, stan en sväng med mormor, morsan ska hämta takbox som vi tackar  gammelmormor och gammelmorfar för. Sen blir det även ett tårtbygge som självklart även ska ätas :)

På begäran

Saknaden är stor i Östersund så på begäran från farsan kommer här ett kort på både morsan och Algot.

Fårmodell 2010


Dagen inleddes med en promenad till torget, det är ju onsdag. Morsan fick handlat en del; flådd spätta till morgondagens lunch, 4 st haklappar till Algot för att matcha med fler kläder och bigaråer för att det är gott. Har hittat vad Algot "behöver" över sin säng "Fårmodell 2010"-tavla, men hade för lite kontanter på mig för att köpa den, det får komma senare.

Dagens lunch för morsan var det morfar som bjöd på, mycket god mat på campus resturangen, strömingsflundra och potatismos, jag kommer få en överdos av fisk snart... Har ätit det nästan varje dag sen jag kom ner :) Men det e ju sååå gott!

Eftermiddag blev på stranden, ville prova det nya fina sol- och vindskyddet som är inköpt för att kunna vara ute med Algot men samtidigt skydda honom från solens strålar. Var stort och luftigt och inte alltför svårt att sätta upp.

 

Nu ligger lillkillen i sängen och försöker komma till ro för natten och morsan har rensat jordgubbarna hon plockat och ska koka sylt på imorgon.
Simma lungt i värmen!

Nytt rekord!

Jahapp i natt var det nog rekord för hur länge Algot sover, somnade runt 22 och sov sedan till klockan 5! :) Undrar om detta bara var för en gång  eller om han kanske kan börja dryga ut tiden så vi slipper nattmatningen? ;) Jag vet, jag vet han e bara 2 månader så har absolut inga förväntningar på att detta ska ske, men hade ändå varit skönt om det gjorde det... Rent allmännt känns det som att han slutat vara sådär panikhungrig direkt när han vaknar, kan le lite och se sig omkring innan han behöver mat, men då ska det dock komma mat på studs annars blir han arger.

Under gårdagen orkade jag inte skriva här eftersom jag kom hem ganska sent, var ute hos Sophie och fick god  grillad kyckling, mumsigt! Hade även vart full rulle hela dagen; långpromenad på 1h i värmen sedan hem till pappa alltså Algots morfar som bjöd på lunch på stan. Att det kan vara så gott med en enkel räksallad, men att det är färska räkor gör hela skillnaden tror jag. Men så nyttig kan jag ju inte vara att jag bara äter sallad, nejdå efter lunchen gick vi till farmor numera gammelfarmor eftersom det väl e så hon får kallas av Algot ;) där vi fick gott fika. Fick till o med smaka tårtan hon hade på sin 80årsdag! Den var ett tag sen, var inte med eftersom jag då hade knodden booende i magen ;) Sedan testade jag att gå till stranden en stund, men det var för varmt för att inte bada och för trångt med människor för att köra Algot så nära jag ville ha honom för att bada så det biidde hem igen.

Det var gårdagen det, undrar vad denna dag kan ha att ge? Just nu åskar det och spöregnar ute, skönt! Men ska till gammelmormor och gammelmorfar för lunch igen sen får vi se om vädret klarnar upp så jag kan åka till stranden och kanske möta Sophie och Anja där :)


Nakenfisen

Dagen har varit kladdigt varm vilket innebar att lillskrutten har haft lite svårt att komma till ro och sova under dagen. Särskillt förmiddagen ville han inte alls, vaknade hela tiden, tur att morsan ville gå till stranden istället för att åka bil så han fick sova i 2h, precis vad han behövde. När vi kom till stranden började det dock droppa lite regn så det blev att åka hem utan något solande eller badande, blev en minst lika bra med glass på balkongen istället :)
Under kvällen fick Algot ligga och lufta rumpan på en handduk för att sen ta ett dopp i båten som inte flyter utan håller in vatten, detta var väldigt uppskattat, en sån liten nakenfis han e!

Utvecklingen går framåt och det skojigaste som finns just nu är när någon pratar med honom. Att äta på sina egna händer är också en stor hit! När han inte själv pratar vilket är väldigt ofta, har ibland lååånga samtal med pingu som hänger i vagnen under promenader.

Under morgondagen vet vi inte vad som händer ännu, men preliminärt ska Algot få träffa sin morfar för första gången vilket vi ser fram emot mycket. Det är även preliminärt bestämt att vi ska åka hem på lördag för att hinna hem till morsans efterkontroll och för att morsan vill stanna i söder för att äta lite tårta på fredag :)

Tokvarmt


Idag har vi nästan tagit det lite lugnt. Det är tokvarmt ute så det bara kladdar på ryggen när man e så liten som Algot och inte rör sig från rygg...

Började så klart dagen med en 2 timmars promenad mesadels utmed havet, sååå härligt. Nästan så morsan fick lust att hoppa i under promenaden men struntade i det.  :)
Till lunch mötte vi moster Maria på stan där morsan bjöd moster och mormor på lunch, mumsigt men för varmt innan vi insåg att det fanns platser i skugga också, då vart livet lite lättare för stunden. Massor med folk var det på torget som vanligt på lördagar. Men mormor fick köpt jordgubbar och bigaråer som agerade fika sen :) Gott gott.


Just nu är det bara slö och slapp som gäller, morsan tar det lugnt på balkongen och Algot passar på att sova inne en stund för där e ganska svalt å skönt. Senare ska vi till gammelmormor och gammelmorfar för att grilla, ska bli så gott! Det verkar som att det blev en sommar i år! Som jag längtat sen den uteblev för min del förra året, nu kan jag inte annat än njuta av att vara på det ställe jag helst är på sommaren. Det som saknas och är väääldigt saknat är dock älsklingen som är kvar i Östersund och jobbar, men har fått höra att han ska ut till stuga och ha "grabbhelg" så han har det nog minst lika bra som mig ,)

God morron solstråle!



Vaknar 06.00 på ett strålande humör! Nu har jag allt sovit klart och mår superbra, dags att vakna morsan! :)
Ja, så såg det ut för andra morgonen i rad nu småjobbigt att vakna så tidigt men allt det jobbiga försvinner med de stora leendena jag får, en riktigt charmig solstråle!

Igår orkade morsan inte blogga på kvällen, var ute nästan hela dagen. Vi började med en morgonpromenad på två timmar. Senare efter en paus hemma mötte vi Anna för att gå till Skarpenord och sola, så underbart att kunna sola i stan men ändå vid havet! Denna stad e sååå fin och skön att vara i, saknar bara min älskling. Det blev faktiskt ett dopp i havet för mig, var småkallt att kliva i men efteråt ganska skönt.


Algot fick hållla sig i skuggan på stranden så han tog sig ett snack med pingu :)

Vatten

Vi fortsätter att prata om vatten och blöta saker, inte för att vi fick inspiration igår av båtvettet utan helt enkelt för att det regnar ute idag. Började dagen tidigt med att morsan fick besöka tandhygienisten, där skötte sig Algot ypperligt och sov hela tiden :) Gullunge. Till lunch begav vi oss till gammelmormor och gammelmorfar för lite lunch. Efter detta tvättade morsan bilen så nu är den skinande ren både inne och ute :)

Vad vi ska hitta på under kvällen har vi inte bestämt ännu mer än att Algot har meddelat att han vill goasa med mormor ;)

Båtvett



Båtvett är inte något morsan och mormor verkar besitta, för det första satte de båten i badrummet, där finns ju ingenstans att åka i den. Fär det andra fick jag ingen flytväst på mig och det har jag hört att man ska ha när man åker båt. För det tredje och det är här de blir knäppast, så fyllde de båten med vatten!?? Då flyter den ju inte, men var skön att bada i så jag har fullt överseende med att det knäppade sig. Hoppas ni läsare är lika förstående, jag behövde ett bad och mormor hade ingen bra balja ;)

Sen lovade vi ju även att lägga ut något kort på fynd från Gekås, det får bli en bild på min vinteroutfit som nu är inhandlad så jag ska hålla mig varm i vinter. :) Smart tänkt där morsan!


Go natt alla och simma lugnt i värmen!

Vänner

Jahpp denna underbara sommardag har spenderats ute i Skällinge hos Sophie och hennes barn :) Algot började besöket med att äta och sedan bli runtdragen i vagnen på 1 timmes promenad, men tror detta var uppsattat eftersom han sedan sov i vagnen totalt 4,5timme!  Morsan är i chock för han sov lika länge under dagen igår... Men det är inte att klaga på, hon hinner ju äta lunch i lugn och ro med två händer ;)
Efter den långa sovstunden där morsan delvis suttit ute och njutit av solen så hon nu är kräftröd vaknade Algot och efter lite mat fick han låna Noaks gym.

Som vi ser på bilden ovan är lånet väldigt uppskattat av min lille somriga skrutt! Han hade dock inte samma schvung på armarna så fick inte pingvinen att spela lika ofta som Noak men någon gång träffade han! :) Tur att skruttarna är så små fortfarande att de inte kan leka tillsammans för det hade vart väldigt tråkigt då de sover om varandra ;) E den ena vaken sover den andra och tvärtom. Appråpå att vara kompisar länge kommer jag nu när jag försöker räkna fram till att till hösten blir det 16 år sen jag och Sophie började i samma mellanstadieklass och blev kompisar... 16år! Är verkligen superkul att ses lite mer igen nu när vi har skruttar som är så lika gamla, trist att vi bor så långt ifrån varandra till vardags men passar på att umgås nu när jag är på besök här i söder.

Just nu avslutas dagen genom att Algot sover en sväng och morsan sitter på den skuggiga balkongen och njuter av att det är sommar! Imorgon blir det biltvätt och snart kanske jag måste till stranden också, där har vi inte varit ännu...

Tisdag

Idag har vi varit på varsinna äventyr i söder under eftermiddagen och kvällen. Algot var hos gammelmormor och gammelmorfar medans morsan spenderade massa pengar på Gekås. Vad morsan köpte får vi ta kort på en annan dag eftersom klockan är så mycket men ett kort hinner vi med eftersom mormor köpte en så fin present till Algot.

Mormor hon var också med på gekås och köpte en finfin present till Algot!

Äventyr

Igår hann vi inte med att blogga på kvällen eftersom vi var på dop. Där kunde vi konstatera att Algot inte gillade orgelmusik, vi satt i kyrkan första psalmen men sen gick vi ut och bytte från bilstol till vagn. Försökte gå in igen men så fort de tryckte första tonen på orgeln var det som att trycka på en knapp hos Algot också så vi fick gå ut igen. Väl ute ur kyrkan fick Algot en flaska ersättning vilket lugnade honom men morsan vågade inte chansa på att gå in igen utan stannade ute i det sköna vädret. När de andra kommit ut begav vi oss till Sophie och Andeas trädgård för att där få lite mat, mycket god smörgåstårta och även väldigt god prinsesstårta. Eller var det kanske en prinstårta eftersom det var Noaks doop ;)? Algot höll sig vaken hela kvällen med stora tefatsögon som inte ville missa något, han har fått en tid bokad hos Noak för att få lära sig hur man tar det lugnt i större sällskap eller sällskap av äldre barn som stojar.

Idag började vi dagens äventyr på förmiddagen med en promenad lägs strandpromenaden, en promenad som Algot tog med ro.


Efter detta begav vi oss ut till Rolfstorp för att besöka Anja, Martin, Isabell och Lucaz samt alla katter så klart. Morsan fick smaka på goda jordubbar och Algot fick mysa med ovanstående personer. Han passade även på att kissa och kräkas på Anja när hon bytte blöja på honom :) Att Algot trivdes där märktes när han sov 2timmar på en filt på golvet utan att vakna när Lucaz pratade med honom och klappade på huvudet, han vaknade istället väldigt lämpligt efter morsan blivit bjuden på mat :) Han e så fin vår lillskrutt!!! Bland det sötaste som finns, han kommer definitivt inte behöva äta godis när han blir större för sötare kan han inte bli tror jag ;)

Ute på vift

Eftersom morsan och Algot är ute på vift som vi skrev lite kort i förra inlägget har morsan inte hunnit uppdatera med kort så det får bli en liten serie med kort nu som beskriver resan hitintils.


Vi startade resan på torsdagsmorgonen efter noggranna förberedelser så som mat och blöjbyte, Algot inspekterade packningen så inget var glömt. Efter att ha åkt bil väldigt många timmar var vi äntligen framme hos tant Karro där Algot somnade på hennes sköna soffa som är precis lagom mjuk och gosig. Vi stannade en dag i Stockholm så då fick Algot chansen att  snacka lite med Karro och även besöka ikea för att få en ny spännande mobil att titta på i bilen. För nästa dag var det dags att åka igen. Denna gång mot Varberg!


Det var mycket varmare att åka bil denna dag, det var nästan så det blev vattenpölar av alla passargerarna. Men det är underbart skönt med denna värme, den innebär ju att man får sova i bara blöjan! :) Sen har Algot fått uppleva en finurlig sak som finns hos mormor, ett sorts rum men ändå inte för det är utomhus men ändå en del av lägenheten. Balkongen alltså, den är skön att sova på och morsan önskar verkligen hon hade en sån hemma i Östersund också för det är så underbart skönt.

Det var de dagarna, vad denna dag har att bjuda mer på än sova på balkong är först en sväng ut i vagnen och senare ska vi åka på dop. Morsans kompis Sophie som ordnat dop för sin Noak, ska bli väldigt spännande att träffa dem, senast vi sågs var när vi var tjocka och småskruttarna bodde i våra magar.

Ha det skönt ute i landet och njut av sommarvärmen, det ska vi göra!

Riktig sommar

Det får bli en liten snabb och kort uppdatering nu. Annelie och Algot är på miniresa utan Kristian, gårdagen spenderades med tant Karro och nu idag har de suttit i en väldigt varm bil för att komma fram till Varberg :) Nu ska Algot minsann få en riktig sommar som den ska vara, alltså på västkusten ;)
Ha det skönt i sommarvärmen så återkommer vi om någon dag med lite bilder.

RSS 2.0