Blåbär

Så var denna helg till ända. Har verkligen rusat iväg så som alla dagar gör oavsett om det är vardag eller helg. Nu till veckan har vi pappa hemma alla förmiddagar eftersom det är boda boooo som säger sig självt att det måste vara på kvällen när det är lite kusligt och mörkt ;)

Under dagen som gått gjorde vi några köp på loppis, två par byxor, två pekböcker och en tygbok, allt var så klart till Algot :) Sen under eftermiddagen var det åter dags för Algot att äta lite mat och ännu en gång gjorde morsan hans så att han hamnade i badkaret. Denna gång var det blåbär som var boven i dramat ;)

Njut av höstmyset, varm filt, god bok och kanke ett tänt ljus eller två!

Nya mått

Bäst att uppdatera här i bloggen nu när vi åter varit på bvc för att mäta och väga lillskrutten som inte är så liten längre utan mäter 74cm och fungerar som en tyngdlyftningvikt på 9445gram! Fick även sin andra spruta med vaccin igår trots att han varit förkyld sen i torsdags och fortfarande hostar, men får lita på att läkaren vet vad hon gör.

Njuter av hösten och längtar till jul det är vad jag sitter och gör nu när jag ska beställa lite pepparkaksformar. Ser verkligen fram mot första julen med min lilla familj, det gör vi för den delen båda två föräldrar. Å Algot han myser hela han när vi är alla tre det syns så väl att det är då han mår som bäst även om han är glad i övrigt också.


Ett tappert försök...

...att underlätta för Algot som misslyckades totalt. Eftersom liten är förkyld tänkte hans mor och far att det kunde underlätta för honom att höja sängen under huvudändan med detta resultat:

Han har alltså hoppat runt i sängen så att han nu ligger i en nedförsbacke med huvudet. Dock verkar det som att han sover väldigt gott då han sovit lugnt i 1,5timme i skrivande stund.

 

Igår hade vi en mysdag som började med frukostfika och melodikryss för morsan och farsan medan Algot sov sin förmiddagslur. Efter detta gjorde vi oss iordning för att gå in till stan och träffa tant S för en fika. När vi kom hem var Algot väldigt hungrig, hade ätit under dagen men det är inte lätt att amma eller äta ur flaska när det är svårt att andas genom näsan så han hade nog inte fått i sig mycket. För gröten han fick på kvällen slukade han snabbt och ville ha mer. Lite bilder från gårdagens äventyr.

 

Redo för promenad in till stan.

Efter gröten blev det majskrok och päronbitar vilket resulterade i detta kladd.

Kladdet i sin tur ledde till ett bad :)


Förkyld

Nu var det Algots tur att bli förkyld, lillstackaren är snorig. Men ändå vid gott humör, är säkert jobbigare för mamsen och papsen att höra hur jobbigt det låter med hur jobbigt det faktiskt är. Sover just nu uppallad på en stor kudde för att göra det lite lättare att andas eftersom han vill ha napp när han sover.
Denna sovtur fick han sova hemma för jag hade lite att pyssla med, men i förmiddags var vi minsann ute för att få lite frisk luft, han sov så gott nedbäddad i sin vagn. Ska ta ytterligare en tur om ett tag för att handla lite.


Ser fram mot en myshelg med pappa även om han åker bort med jobbet på söndag kväll och inte kommer hem innan på måndag, väldig massa resande i jobbet fast han jobbar på ett ställe dit gäster faktiskt kommer och personalen inte söker upp kunderna... Men men e ju bara en kort sväng denna gång :)

Höstmys


Vad vi hittar på just nu? Inte så mycket faktistk, myser mest omkring och gör det som faller oss in så som att fika med kompisar eller gå promenader. Promenaderna börjar dock bli väl kalla för morsan, längtar till isen lägger sig så det inte är så råkallt. Algot däremot har det fortfarande väldigt skönt i sin vagn, varmt, mysigt och ombonat. Igår fick han se snö falla för första gången i sitt liv när vi åkte en sväng till tant S i Strömsund :)
Närmar sig vinter och därmed ska vi idag byta däck på bilen.

Äntligen fick morsan ett kort där man ser att vår lilla stjärna har fått två tänder i underkäken. Å för er som undrar, jadå han sitter själv kortare stunder som på kortet. Det är inte alls att lita på att han sitter men han kan sitta väldigt rak och fin i ryggen men faller lika ofta framåt, bakåt eller åt sidorna.


Kalla vindar

Brr... Idag var det verkligen kyligt ute, skönt det måste vara att vara Algot såna dagar och ligga härligt nedbäddad i vagnen med en filt upp till näsan :). Just nu håller vi på att ladda för att gå till badhuset, sista babysimmet idag, trist tycker morsan men samtidigt var det inte riktigt värt pengarna det kostar att fortsätta, får bli en kvällskurs eller liknande när han blir lite äldre. För att kunna vara i vatten och inte vara rädd är viktigt, annars är det inte skoj att åka på semestern på sommaren ju... Efter badet drar vi till campus för att bjuda morsans gamla kursare på lite kakor som blev över efter dopet, dock så är väldigt mycket uppätet redan.

Bjuder även på en dagens klädsel på Algot, strumpbyxor och en "Emilskjorta".


Tackar alla för en fin helg

Nu har lugnet åter lagt sig i familjen Larsson Johansson lägenhet. Här har varit en hektisk men super trevlig, mysig och skoj helg med dop och alltså mycket vänner och familj på besök. Helt underbart men även skönt att det är över, blir så intensivt. Algot har varit på sitt allra bästa humör precis hela helgen, skickats mellan olika famnar och bara gett ut stora leenden utan att gnälla.

Värmer verkligen våra hjärtan att så många tog sig tiden att uppvakta Algot på denna dag, hoppas på att det finns många fler möjligheter att träffa er alla samtidigt eller olika tider framöver. Det är inte alltid lätt när vi valt att bosätta oss långt bort men helgen är ett fint bevis på att ibland spelar det ingen roll.

Avslutar med en liten bild, om det är någon av er som läser detta som har bilder från dopet tar vi tacksamt emot dessa, vi fokuserade på att njuta av stunden istället för att springa med kamera.


5 månader


Ja precis på dagen idag är det 5månader sen Algot såg dagens ljus, tänka sig vad tiden går fort... Men ändå måste det vara längre tid han varit med oss så mycket som han kan idag som han inte alls kunde i Maj.

- Ler och skrattar många gånger varje dag.
- Rullar från rygg till mage.
- Kan flera läten så som agrrr, oiiii, aou
- Sträcker sig efter och griper saker.
- För saker till munnen och undersöker genom att bita/smaka.
- Äter inte bara bröstmjölk och ersättning utan även gröt, palsternacks- och morotspuré
- Känner igen mamma och pappa, blir lite ledsen hos främlingar om vi inte är i närheten.
- Sitter med stöd.
- Upptäcker händer och fötter genom att bita i dem.
- Har fått två tänder
- Tittar uppmärksamt när man sjunger för honom, gillar bland annat bä bä vita lamm och ekorren satt i granen.

Börjar ju kännas som stora killen när man listar allt han kan, ändå är han ju fortfarande liten och har myyycket kvar att lära. Mamma och pappa har även de lärt sig saker under dessa 5 månaderna.

- Hur man byter blöja utomhus i vagnen
- Hur man får bort fläckar från kläder.
- Lite dreggel och kräk behöver inte innebära klädbyte.
- Var alltid beredd på att bli nerkissad om Algot är utan blöja.
- Gå inte utanför dörren utan dreggeltrasa och klädombyte.
- Det går att prata och skoja för att lugna sig själv vid skrik ute på stan.
- Tolkar olika skrik ganska bra utan att prova sig igenom mat, sömn, blöjbyte, vi kan ha rätt på första försöket.

Bättre sent än aldrig



Ville ju visa någon bild här om dagen men kunde inte, det får bli idag istället... :) Just nu pågår förberedelserna för dopet för fullt, började baka igår, ska fortsätta med det både idag och imorgon, ska prata med prästen idag. Vet även att fadder S har planerat massor med fint i dekorationsvög till fikat efteråt :).
Idag ska vi även på babybokstund på biblioteket, spännande att se vad det är.

Den förut omtalade bilden på min lilla sötnos!


från Algot

gyu7767yujóoö h43r,u bnmhyju7o9jukjkm  hmv n87jx cfe .o
9hm ujboh68yu'z

Söt Algot

Hade tänkt lägga in en fin bild här på hur söt Algot blev i sina fina nya byxor, men eftersom farsans dator inte mår så bra kan jag inte göra det... Hittar inget bra program i min dator för att förminska bilden vilket jag måste. Men men ni får tro mig när jag säger att han är söt :)

Efter en skön helg ute i stugan är det nu åter vardag hemma som gäller, denna vecka ska vi försöka baka och städa lite här hemma som förberedelser till dopet på lördag. Var bra med en helg att ladda batterierna, att det kan vara så avslappnade att vara i en stuga utan el och vatten. Men nu är det full fart framåt som gäller, idag ska vi klämma in lite babysim under dagen också, mysigt och skoj!

Simma lugnt!

RSS 2.0